Τα Οινοποιεία

Γνωρίστε περισσότερα από 300 κορυφαία ελληνικά κρασιά σ΄ ένα διήμερο φεστιβάλ οίνου
Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

Στους Αμπελώνες Παρνασσού καλλιεργούμε τον αμπελώνα με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Mε πίστη και αφοσίωση στην οινοποιητική κουλτούρα της χώρας μας, αλλά χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε οίνους ποιότητας που αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον τόπο.

More
Μelmar winery
Μelmar winery

Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μαυρούδι, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet και Syrah, οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους αλλά και με σεβασμό στην παράδοση, σε μια αέναη προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων και της αυθεντικότητας του terroir του νησιού.

More
Κτήμα Παυλίδη
Κτήμα Παυλίδη

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια Δράμας, στις παρυφές του όρους Φαλακρού, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπήλαιο του Αγγίτη και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Δημιουργήθηκε το 1998 από το Χριστόφορο Παυλίδη, ο οποίος μετά από επίμονη αναζήτηση επέλεξε αυτήν την περιοχή για την εγκατάσταση του αμπελώνα και του οινοποιείου του.

More
Αμπελώνας Σγουρίδη
Αμπελώνας Σγουρίδη

Ο ιδιόκτητος βιολογικός αμπελώνας εκτείνεται στους ήπιους λόφους του αγροκτήματος Μάνδρας της περιοχής Αβδήρων, στα παράλια της Θράκης, πλάι στη λιμνοθάλασσα της Λαφρούδας. Το οινοποιείο της μονάδας σχεδιάζεται με βάση τις προσταγές της εποχής για λειτουργικότητα και προσβασιμότητα του οινόφιλου επισκέπτη σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

More
Οινοποιείο Λύκου
Οινοποιείο Λύκου

Ο Απόστολος και η Νανά Λύκου σας καλωσορίζουν στο οινοποιείο τους στο Μαλακώντα Ευβοίας. Εδώ, το πάθος μας για το κρασί συνδυάζεται με την γαστρονομική ιστορία 40 χρόνων, μια παράδοση που κληρονομήσαμε και συνεχίζουμε με σεβασμό στη φύση και στις επόμενες γενιές.

More
Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Άργους, στο χωριό Μαλανδρένι. Η Αργολίδα συνορεύει στα βόρεια με την Κορινθία και στα νοτιοδυτικά με την Αρκαδία.

More
Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

Μετά από μια δεκάχρονη μελέτη και παρακολούθηση του αρκαδικού αμπελώνα ο Γιάννης Τσέλεπος επέλεξε το 1989 για εγκατάσταση του Κτήματος τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα. Λόφοι που χαρακτηρίζονται από εδάφη φτωχά και αργυλοπετρώδη, με ιδανική αποστράγγιση, είναι ικανά να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας πραγματικούς πρεσβευτές του Αρκαδικού αμπελώνα.

View More
Αμπελώνες Γκουτσίδη
Αμπελώνες Γκουτσίδη

Οι Αμπελώνες Γκουτσίδη βρίσκονται στα Δίκαια του Έβρου, στο τρίγωνο Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και έχουν έκταση 75 στρεμμάτων. Σ΄ αυτόν τον τόπο, πατρίδα του Διόνυσου, ευδοκιμούν μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού.

View More
Κτήμα Σιγάλας
Κτήμα Σιγάλας

Στον αρχαίο κάμπο της Οίας, στη Σαντορίνη, βρίσκεται το Κτήμα Σιγάλας. Η πλέον πολυδυναμική ποικιλία της μεσογειακής ζώνης, το Ασύρτικο της Σαντορίνης, καθώς και το Αϊδάνι, το Αθήρι, η Μανδηλαριά και το Μαυροτράγανο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, με σεβασμό στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας κρασιά ποιοτικά, αναγνωρισμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

More
Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Ντουράκη

Ο στόχος του οινοποιείου Ντουράκη είναι η δημιουργία αποκλειστικά εκλεκτών οίνων με τρόπους πάνω από όλα φιλικούς προς το περιβάλλον που συνδυάζουν την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό.

More
Οινοποιία Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Οινοποιία Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Το Κτήμα «Πιερία Ερατεινή» βρίσκεται στον Κολινδρό. Η «Πιερία Ερατεινή» αναζητά την σύγχρονη έκφραση του Ελληνικού οίνου. Καλλιεργούμε 150 στρέμματα αμπελώνων με ποικιλίες ελληνικές όπως Aσσύρτικο, Μαλαγουζιά, Κολινδρινό, Ξινόμαυρο αλλά και ορισμένες διεθνώς αναγνωρισμένες όπως το Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon.

More
Κτήμα Χρυσοχόου
Κτήμα Χρυσοχόου

Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την «πόλη του οίνου και της αμπέλου», τη Νάουσα, βρίσκεται η περιοχή της Στράντζας. Εκεί στις Νοτιοανατολικές πλαγιές του Βερμίου, σε υψόμετρο 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα στον ομφαλό της ζώνης «Ο.Π.Α.Π. ΝΑΟΥΣΑ» βρίσκονται οι αμπελώνες του Κτήματος Χρυσοχόου.

More
Κτήμα Μπαραφάκας
Κτήμα Μπαραφάκας

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Η αγάπη για το αμπέλι και το κρασί μεταφέρθηκε από τη μία γενιά στην άλλη, αφού η ενασχόληση με τα αμπέλια ξεκίνησε από τους παππούδες. Το 2002 ξεκινά η πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργίτικο και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.

More
Κτήμα Βίβλια Χώρα
Κτήμα Βίβλια Χώρα

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου ΄Ορους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος.

More
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη

Στόχος του κτήματος η παραγωγή ‘terroir’ οίνων υψηλής ποιότητας που, σύμφωνα με την φιλοσοφία της Κλαούντια Παπαγιάννη, θα αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά του τόπου προέλευσής τους και θα βασίζονται στην εφαρμογή των αρχών της βιολογικής γεωργίας.

More
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Το έργο ζωής του Kώστα Λαζαρίδη, γράφει από το 1992, τη δική του σελίδα στην οινοποιητική παράδοση της χώρας μας.

More
Οινοποιείο Δουλουφάκης
Οινοποιείο Δουλουφάκης

Το οινοποιείο βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης. Η περιοχή έχει πλούσια αμπελοοινική παράδοση και ιστορία , και έχει καθοριστεί ως ζώνη ονομασίας προελεύσεως ανωτέρας ποιότητας . Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων αποτελεί για την Οικογένεια Δουλουφάκη μια παράδοση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά ως απόσταγμα πολύτιμης εμπειρίας.

More
Οινοποιία Γαβαλά
Οινοποιία Γαβαλά

Η Οινοποιία Γαβαλά στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης αποτελεί οικογενειακή παραδοση αφού ασχολείται από τις αρχές του 19ου αιώνα με την οινοποίηση των κρασιών Σαντορίνης. Γίνετε κι εσείς θαυμαστές των Σαντορινιών κρασιών και της οινοποιίας Γαβαλά.

More
Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος.

More
Κτήμα Καριπίδη
Κτήμα Καριπίδη

Ο Παντελής Καριπίδης ήταν αυτός που ανέτρεψε τις κρατούσες απόψεις για τις δυνατότητες του κάμπου της Λάρισας, που όλοι τον χαρακτήριζαν σιτοβολώνα της Ελλάδας, όχι όμως και ικανό για ιδιαίτερες αμπελοκαλλιέργειες, για τις οποίες φημίζονταν η Ραψάνη και ο Τύρναβος.

More
Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου
Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου

Ιδιαίτερη φροντίδα, ελληνικές ποικιλίες, όπως ή αρωματική Μαλαγουζιά και τα Αιγιοπελαγίτικα Αθήρι και Ασύρτικο, καθώς και διεθνείς, η βαθυκόκκινη Merlot, η πολυδυναμική Chardonnay , η αριστοκρατική Syrah και το κoσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon.

More
Κτήμα Κυρ Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ισορροπώντας μεταξύ της μακράς οικογενειακής παράδοσης και της χρήσης νέων, καινοτόμων τεχνικών οινοποίησης, στόχος της Κυρ-Γιάννη είναι η παραγωγή κρασιών που θα γοητεύσουν τη γεύση του μοντέρνου καταναλωτή ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών, όπως του ευγενούς ερυθρού Ξινόμαυρου.

More
Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου
Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου

Υπάρχει πολύ σοβαρή δουλειά στο αμπέλι και στο κελάρι, που δίνουν μια εξαιρετική ποιότητα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή που στήνεται η ταυτότητα της κάθε εμφιάλωσης, ο Λαλίκος δημιουργεί προϊόντα που μας θυμίζουν ότι το κρασί, πάνω από όλα, πρέπει να είναι άμεσο, χαρούμενο, καθόλου ελιτίστικο και, πάνω από όλα απολαυστικό.

More
Κτήμα Μερκούρη
Κτήμα Μερκούρη

Το Κτήμα Μερκούρη βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κορακοχώρι, κοντά στο Κατάκολο (2χλμ), τον Πύργο (12 (χλμ) και την Αρχαία Ολυμπία (32 χλμ). Πρόκειται για ένα παλιό, μεγάλο αγρόκτημα, με ιστορία 140 χρόνων στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και παλαιότερα Κορινθιακής σταφίδας. Ανήκει στην οικογένεια Μερκούρη, με ρίζες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, μια οικογένεια με ποικίλα ενδιαφέροντα αλλά και ιδιαίτερη αγάπη για τη γη.

More
Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

Ο Δημήτρης Μίγας είναι γόνος Τυρνάβου, με τον οικογενειακό του αμπελώνα να εκτείνεται σε περισσότερα από 120 στρέμματα στη τοποθεσία «Παλαιός Άμπελος».

More
Οινοποιία Ντούγκος
Οινοποιία Ντούγκος

Tο 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών.

More
Κτήμα Πυργάκη
Κτήμα Πυργάκη

Το Κτήμα Πυργάκη βρίσκεται στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας. Ιδρύθηκε το 1999 και την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε το οινοποιείο, όπου έγινε και η πρώτη εμφιάλωση κρασιών. Τα 100 ιδιόκτητα στρέμματα του αμπελώνα βρίσκονται στην ίδια περιοχή, ενώ τα 40 καλλιεργούνται βιολογικά. Το υψόμετρο κυμαίνεται από τα 700 έως και τα 850 μέτρα ενώ σε κανέναν από τους αμπελώνες αυτούς δεν εφαρμόζεται άρδευση (ξερικοί αμπελώνες).

More
Simeonidis Winery
Simeonidis Winery

Η Simeonidis Winery πιστή στα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας και με σεβασμό στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης, προσφέρει στους πελάτες της κρασιά υψηλής ποιότητας σε πολύ λογικές τιμές. Έχει δε σαν σκοπό να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο τα κρασιά της και μέσα από αυτά, περισσότερο τις ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών.

More
Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

Στόχος του κτήματος είναι η ανάδειξη του άριστου εγκλιματισμού συγκεκριμένων κοσμοπολίτικων αλλά και ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, στο οικοσύστημα της Δράμας.

More
Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη
Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη

Ο Νίκος Λαζαρίδης, πετυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του μαρμάρου, δεν έκρυψε ποτέ την ιδιαίτερη αγάπη του για το κρασί που εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο σε επιχειρηματική ενασχόληση. Η αναζήτησή του στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες και τον οδήγησε το 1987 στo να δημιουργήσει στην πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Δράμας, την Οινοποιία Nico Lazaridi.

More
Οινοποιείο Τρούπη
Οινοποιείο Τρούπη

Το οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή Φτέρη. Η ενασχόληση της οικογενείας Ιωάννη Τρουπή ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν καλλιεργούσαν αμπέλια κυρίως για την εμπορία των προϊόντων του αμπελιού αλλά και για την οινοποίηση μέρους των σταφυλιών για τις οικογενειακές ανάγκες.

More
Τσάνταλη
Τσάνταλη

Μια ιστορία 125 ετών. Η οικογένεια Τσάνταλη είναι μια από τις παλαιότερες οικογένειες οινοποιών της Ελλάδας. Αυτή η μοναδική ιστορία 125 χρόνων εκτυλίσσεται παράλληλα με σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας: ξεκινώντας από μια προσφυγική διαδρομή που οδηγεί αρχικά στις Σέρρες και μετά στη Θεσσαλονίκη, σήμερα η οικογένεια Τσάνταλη με σεβασμό στην πολύτιμη κληρονομιά της αποτελεί τον πλέον σημαντικό πρεσβευτή της ελληνικής οινοποιίας και αποσταγματοποιίας εκτός συνόρων με παρουσία σε 55 χώρες.

More
Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη ιδρύθηκε το 1997 από τον Χαρίδημο και την Κωνσταντίνα Χατζηδάκη. Το 1996 η Κωνσταντίνα έδειξε στον Χαρίδημο τον αμπελώνα της οικογένειάς της, στο χωριό Πύργος Καλλίστης, στο δρόμο για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

More
Κτήμα Ζαφειράκη
Κτήμα Ζαφειράκη

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Τυρνάβου μια ξεχωριστή για τα δεδομένα της περιοχής οινοπαραγωγή. Ο 37 ετών Ζαφειράκης Χρήστος , αφού σπούδασε οινολογία και απέκτησε εμπειρία στην παραγωγή κρασιών ποιότητας σε οινοποιεία της Ιταλίας, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.

More
Κτήμα Αβαντίς
Κτήμα Αβαντίς

Η αρχαία ονομασία της Εύβοιας. Πρόκειται για μία αμπελουργική παραδοσιακά περιοχή που οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Αμπέλια. Ανάμεσα σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες μπολιάστηκε με το μικρόβιο του σταφυλιού και του κρασιού. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993.Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι και ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και πάθος

More
Αμπελώνες Θυμιόπουλου
Αμπελώνες Θυμιόπουλου

Οι Αμπελώνες Θυμιόπουλου βρίσκονται στον Τρίλοφο Ημαθίας, στο νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα. Η καλλιέργεια των αμπελώνων επικεντρώνεται στην μοναδική ερυθρή ποικιλία του Ξινόμαυρου, χαρακτηριστικό της οποίας είναι το φαινολικό δυναμικό της. Τα αμπέλια καλλιεργούνται με τα πρότυπα της βιοδυναμικής καλλιέργειας.

More
Κτήμα Βουρβουκέλη
Κτήμα Βουρβουκέλη

Το 1999, η οικογένεια του Νίκου και της Φλώρας Βουρβουκέλη , με όραμα την αναβίωση του φημισμένου αμπελώνα των Αβδήρων, φύτεψε στους εύφορους λόφους της περιοχής 20 στρέμματα με γηγενείς και ξενικές οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών. Σταδιακά αναπτύχθηκε ένας ιδιόκτητος αμπελώνας 120 στρεμμάτων ο οποίος καλλιεργείται σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας.

More
Οινοποιείο Κεχρής
Οινοποιείο Κεχρής

Από το 1989, το οινοποιείο μας βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Καλοχώρι, πολύ κοντά στο πρώτο οικογενειακό οινοποιείο και σε απόσταση δέκα, περίπου, χιλιομέτρων από την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η τοποθεσία του εγείρει αναμνήσεις, καθώς εκεί βρίσκονταν παλαιότερα τα καθαριστήρια «Μέλισσα», ιδιοκτησίας του πατέρα της Κωνσταντίας Κεχρή. Προς τιμήν του, το κατάστημα λιανικής στη σάλα υποδοχής επισκεπτών του νέου κτιρίου του οινοποιείου φέρει την ονομασία «Μέλισσα».

More
Κτήμα Παλυβού
Κτήμα Παλυβού

Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη νέα του, άκρως δυναμική εποχή του.

More
Top